Het tweede duel tegen Westerlo op vier dagen tijd is niet goed afgelopen voor RWDM: de wedstrijd die er nooit eentje was eindigde op 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Het leek wel een Europese confrontatie met heen- en terugwedstrijd: afgelopen vrijdag won RWDM nog van Westerlo met 3-1. Toch was het eerder toeval dat beide teams elkaar zo snel opnieuw in de ogen keken. Dit ging immers om een wedstrijd die ten gevolge van een reeks coronabesmettingen bij Westerlo moest worden uitgesteld. Om die reden moest RWDM het zonder spits Rocha stellen, die pas na de oorspronkelijke datum aansloot bij RWDM.

Hoekschop meteen in doel

Een onthoofd RWDM dus, en dat was te merken op het veld. Westerlo had iets goed te maken na een zeer teleurstellende periode en ging gretig op zoek naar de drie punten. De eerste kans was nog voor RWDM, via een te zwakke kopbal van Le Joncour. Halverwege de eerste helft klom Westerlo op voorsprong toen Christian Brüls een hoekschop rechtstreeks in doel draaide. RWDM-doelman Sadin en -verdediger Mpati stonden erbij en keken ernaar.

Beide ploegen maakten er nadien een slaapverwekkende pot voetbal van. De weinige kansen waren voor de thuisploeg, RWDM gaf nooit de indruk om wat aan de achterstand te kunnen doen. Lukas Van Eenoo besliste na de rust de partij met een prachtig afstandsschot – drie dagen eerder maakte hij in Molenbeek een al even mooi doelpunt. RWDM liet pas in het absolute slot zien dat het ook nog op het veld stond: een volley van Terki zoefde net over doel. Diezelfde Terki bood Brüls in de blessuretijd nog zijn tweede doelpunt van de avond op een presenteerblaadje aan met een belachelijk slechte laterale bal.

Met deze zoutloze partij en zware nederlaag is de bonus die RWDM opbouwde door voor het weekend voor een kleine stunt te zorgen tegen datzelfde Westerlo, alweer van tafel geveegd. Zaterdag komt Lierse op bezoek in Molenbeek, een zespuntenwedstrijd voor RWDM in de strijd voor het behoud.