Flamaramadan laat niet-moslims proeven van de ramadan

Zelf geen moslim, maar wel benieuwd hoe het er aan toegaat tijdens het avondmaal? Flamaramadan weet raad. Initiatiefneemster Lies Verhoeven wil moslims en niet-moslims met elkaar in contact brengen. “En hoe kan je beter mensen samenbrengen dan rond een lekkere maaltijd?”

Flamaramadan is nieuw feest waarvan Lies hoopt dat het een jaarlijkse traditie wordt. Het moet een moment worden in de periode van de ramadan waarop een moslim en een niet-moslim samen een maaltijd delen na zonsondergang. "Beide hoeven geen toegevingen te doen aan hun eigen waarden: de moslim vast overdag, de niet-moslim kan eten. En na zonsondergang geven ze samen vorm aan een hele nieuwe traditie met eigen gewoontes en gebruiken. De ene maakt een hoofdgerecht, de andere zorgt voor een dessert."

"Tijdens de avond vieren we het respect, openheid, gelijkwaardigheid en de vriendschap tussen mensen, diepmenselijke waarden die religie en cultuur overstijgen,' vult Lies aan.

Heb je zin om deel te nemen? Check de Facebook-pagina van Flamaramadan

Je hoort het op 98.8

Herbeluister alle bijdragen van BRUZZ op deze pagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?