Gezien: Duizend kinderen heten Sinterklaas welkom in Brussel

Vrijdag rond 9u30 maakte de Sinterklaas zijn intrede in de Haven van Brussel, tegenover Kanal. In totaal waren er meer dan duizend kinderen aanwezig om de goedheilige man welkom te heten.

Zodra hij voet op Brusselse grond zette, werd hij ontvangen door de minister-president Rudi Vervoort (PS). Een fanfare begeleidde hem van de Becokaai naar Quay 01, waar hij uitgebreid de tijd nam om de kinderen te groeten.

Op zaterdag 1 december trekt de Sint tussen 15u en 16u30 door het centrum. Zijn tocht eindigt op de Grote Markt, waar hij de kinderen zal uitwuiven en toespreken vanop het balkon van het stadhuis. Of er dit jaar stoute Brusselse kindjes waren, komen we dan pas te weten.

Nadat de Sint en zijn roetpieten alle kinderen op de kaai hadden begroet was het tijd voor de oude man om even rust te nemen op zijn troon. Klas per klas gingen de kinderen tussen 5 en 8 jaar langs bij Sinterklaas in zijn troonzaal om voor hem te zingen, tekeningen af te geven en beloond te worden met snoep.

De wachtende kinderen die kregen ondertussen een lekkere warme chocomelk. Toen de Sint alle kinderen beloond had met lekkers, vertrok hij weer in een koets met witte paarden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?