Honderdtal taxichauffeurs betogen aan Brussels Parlement

Voor het Brussels Parlement staan vandaag een honderdtal taxichauffeurs die protesteren tegen het taxiplan van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A), dat momenteel in het parlement wordt besproken. De chauffeurs zijn niet tevreden met het langverwachte plan, dat volgens hen de deur openzet voor disruptieve platformen zoals Uber. De Lombardstraat ondervindt daardoor sterke verkeershinder.

Meteen bij het uitlekken van de eerste details van het taxiplan van minister Smet liet de traditionele taxisector zijn ongenoegen blijken. Dat resulteert in een fysiek protest van de taxichauffeurs aan het parlement vrijdagnamiddag.

 "Volgens mij zullen er honderden wagens zijn, want wij kunnen onze mensen niet langer kalmeren. Ze zijn ontmoedigd en ze willen niet langer wachten," zei Khalid Ed-Denguir, voorzitter van Belgische taxifederatie FeBeT eerder nog.

In praktijk blijken het er vandaag wat minder te zijn, maar de taxi’s staan wel degelijk met een duidelijke boodschap aan het parlement. Het taxiplan van Smet lost de verwachtingen lang niet in en bedreigt de al precaire jobs van de officiële taxichauffeurs in Brussel, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.