Schaarbeek heeft klein overschot op begroting

De gemeente Schaarbeek gaat investeren in de uitbouw van de Nederlandstalige school 'De Kriek'. Ook de Sint-Servaaskerk komt in de steigers te staan volgend jaar. Dat is gezegd bij de voorstelling van de Schaarbeekse gemeentebegroting. De gemeente noteert een klein overschot.

Het is de eerste keer in jaren dat de Schaarbeekse begroting niet in het rood duikt. Het schepencollege kan zelfs een overschot van een half miljoen euro voorleggen. Bijna 57 miljoen euro wordt het komende jaar in de gemeente gepompt. "Er zal vooral geld gaan naar projecten die de levenskwaliteit van de Schaarbekenaar verhogen en naar infrastructuur die de demografische boom moet helpen opvangen", zegt schepen van Openbare Werken Vincent Van Halewyn (Ecolo).

Dat laatste is goed nieuws voor de Nederlandstalige school De Kriek. Die krijgt 1,6 miljoen euro en wordt uitgebouwd tot een volwaardige school. Er gaat ook heel wat geld gaat renovaties. Zo krijgt de sint-servaeskerk aan de Haachtsesteenweg een opknapbeurt. De wijk rond het Rasquinetpark en het park zelf worden ook aangepakt.

Ondanks de begroting in evenwicht blijft burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) rekenen op hogere dotaties van zowel de gewestelijke als de federale overheid. "Er is hier nog een grote nood aan crèches en scholen en aan investeringen in de wijken", zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?