De beste leerkracht van Brussel geeft wiskunde en fysica op het Martha Somerslyceum in Laken. Souhaïla Jnah is 22 jaar, en heeft een rotsvast vertrouwen in haar leerlingen. “Ik zal nooit de chef uithangen, maar ben er altijd voor ze als ze vragen hebben.”

Met haar 22 jaar is Souhaïla Jnah de jongste leerkracht onder de kandidaten. Haar geheim? “Ik sta supergraag voor de klas, en ik zet mijn leerlingen op één. Ik wil ze echt begrijpen,” zegt ze bij BRUZZ op de radio. Ze geeft ook bijlessen tijdens de middag en “is er altijd als de leerlingen vragen hebben. Ze weten dat ze bij mij veilig zijn op vlak van leeromgeving. Ik zal nooit de chef uithangen, maar ik werk vanuit wederzijds respect.”

Naast Souhaïla Jnah dong ook Kristin Coremans mee. Ze geeft les aan het eerste leerjaar van Basisschool Papageno in Evere, en doet dat al zestien jaar. Ook de derde genomineerde docent, fotografie Pieter Heremans staat al lang voor de klas. Hij doceert al veertien jaar fotografie aan het volwassenenonderwijs van Coovi in Anderlecht.

'De Beste Leraar van Brussel’ is een verkiezing onder lesgevers in het Nederlandstalig lager en secundair onderwijs en kunst- en volwassenenonderwijs. Zowel leerlingen als leerkrachten stuurden de afgelopen weken hun nominaties in. De jury koos daaruit drie leerkrachten. Het aantal nominaties, de motivering en de band met Brussel gaven voor de juryleden de doorslag voor de uiteindelijke winnaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni