Treinreiziger filmt spoorlopers bij Brussel-Zuid

Op een filmpje is te zien hoe twee meisjes over de sporen lopen, niet ver van het station Brussel-Zuid. Een treinreiziger filmde het voorval vrijdagmiddag. Het treinverkeer heeft toen een kwartier stilgelegen.

Vrijdagnamiddag rond 16 uur liepen twee meisjes over de sporen in Anderlecht, op de spoorlijn van Brussel-Zuid naar Gent. Een treinreiziger die op weg was naar Harelbeke filmde dit voorval. “We waren net vertrokken uit het station van Brussel-Zuid toen de trein plots tot stilstand kwam”, zegt de maker van het filmpje Jeroen Dujardin aan Het Laatste Nieuws. "Er liepen twee meisjes ongegeneerd over de sporen."

De treinbegeleider bracht de trein tot stilstand, opende de deuren en vroeg de twee meisjes om in te stappen om hen in veiligheid te brengen. Maar het koppel liep verder, waarna ook de trein verder reed.

De NMBS contacteerde Dujardin, die het filmpje op Twitter deelde, meteen. “We hebben de personen nog niet kunnen identificeren”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman aan Het Laatste Nieuws. "Het treinverkeer heeft er gisteren even voor 16 uur een kwartier door stilgelegen en dat had zware gevolgen voor de avondspits die net op gang kwam."

Als de meisjes geïdentificeerd kunnen worden, riskeren ze een vervolging, aldus Temmerman.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?