Union kon op speeldag 15 een gooi doen naar de leidersplaats in tweede klasse. Het moest daarvoor wel rekenen op een gelijkspel in de wedstrijd tussen nummers 1 en 2, Tubeke en Eupen én zelf winnen thuis tegen Roeselare, maar daar liep het plan al fout. Roeselare werkte aan 90 procent af en won met 1-3.

De match begon slecht voor Union, want al na vijf minuten klommen de bezoekers op voorsprong. Voor de rust werd het zelfs 0-2.

Rond het uur zorgde Fauré voor de aansluitingstreffer, maar de echte ommekeer kwam er niet: kort daarop scoorde Sven De Rechter zijn tweede van de middag en was de partij gespeeld.

Union staat nu derde in de stand.

White Star speelde zaterdagavond 1-1 gelijk bij Cercle Brugge. Cercle kwam op voorsprong, maar Fall zorgde voor de gelijkmaker. White Star is 7de.

RWDM verspeelt voorsprong
In vierde klasse speelde RWDM voor de vierde keer in vijf wedstrijden gelijk. Op het veld van Rebecq, de vierde in de stand, kwam RWDM voor de rust op achterstand, maar na de pauze waren de rollen omgedraaid.

Onyeka scoorde twee doelpunten, waarvan eentje in de slotminuten, en dus leek de buit binnen. Maar in de allerlaatste seconden moest RWDM toch nog de gelijkmaker incasseren. RWDM is nu 11de in de stand.

Léopold is 11de, na een 2-1-nederlaag bij Charleroi-Fleurus. Ganshoren klopte Ath met 2-0 en is 12de.