Volle kerk in Jette voor mis in Brussels dialect

Tussen de 600 en 700 mensen hebben zondag in de Sint-Pieterskerk van Jette de misviering in het Brusselse dialect bijgewoond. Dat zegt Paula Michiels, woordvoerder van het jaarlijkse evenement. Vorig jaar zakten zo'n 500 mensen af naar de 'Brusselse mis'.

Het is in Jette een traditie geworden op de eerste zondag van het nieuwe jaar. De eerste zondagsviering van het jaar gebeurt dan in het Brusselse dialect. Intussen staat de teller op vijftien edities. Op een normale zondag zakken zo'n 150 gelovigen af naar de Sint-Pieterskerk.

Veel van de 375 tot 400 zitjes blijven dan leeg. Maar vandaag zat de kerk afgeladen vol en moesten er extra stoelen geplaatst worden. Het bijzondere aan de Driekoningenmis is dat pastoor Dirk Vannetelbosch tijdens de viering het Brussels dialect spreekt.

In zijn homilie, traditioneel doorspekt met typisch Brusselse uitdrukkingen, riep de pastoor onder meer op om buitenlanders te blijven zien als mensen en hen niet te beschouwen als zaaiers van tweedracht of conflict.

Net als vorig jaar gaat de opbrengst van de omhaling naar de vzw "Een Hart voor Elkaar", een vereniging die zich inzet voor daklozen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?