Wim Lagae: 'Als Anderlecht niet meedoet, komt Eurostadion er niet'

De perikelen rond de mogelijke komst van het Eurostadion zijn eerder deze week het onderwerp geweest van een debat in het Brussels parlement. Het is ook het onderwerp waarover Gui Polspoel praat met professor sportmanagement Wim Lagae (KU Leuven).

Aanleiding is de houding van voetbalclub Anderlecht, die zich uit het project van de stad Brussel en bouwheer BAM Ghelamco heeft teruggetrokken. Anderlecht heeft een stadionprobleem momenteel, zegt Lagae.

''Uitbreiding van het Vandenstockstadion is in de 21ste eeuw niet realistisch. Zo kan de ploeg bijvoorbeeld nooit op vrijdagavond spelen omdat het de parkeerplaatsen nodig heeft van het Westland Shopping Center, dat op vrijdagavond open is.''

Anderzijds ziet Lagae ook de toekomst van het Eurostadion somber in: ''Naar wat ik hoor, wordt er bijna niet meer gepraat. En als Anderlecht niet meestapt in het project, gaat het niet door.''

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?