Allereerste eerste september voor Jezuïetenschool Egied Van Broeckhoven

ArBa
© BRUZZ
01/09/2023

De eerste schooldag in Brussel was nat, heel nat, maar hij is niet in het water gevallen. Leerlingen en leerkrachten hebben, ondanks de problemen in het onderwijs, veel zin in het nieuwe schooljaar. Ook bij de nieuwe Jezuïetenschool Egied van Broeckhoven in Molenbeek. Voor het eerst ooit zijn daar leerlingen ontvangen. Allemaal volgen ze les in het eerste middelbaar.

Ruim zes jaar geleden besliste de vzw Ignatius Scholen in Beweging, de groep van jezuïetenscholen in Brussel en de Rand, om in de armere sikkel van Brussel een secundaire school te openen en op die manier bij te dragen aan de oplossing van het scholentekort. Het zou geen klassiek college worden, kondigden voorzitter Joris Tiebout en directeur Eddy Van de Velde aan, maar een school met behalve aso, ook technisch en beroepsonderwijs, een primeur voor de jezuïeten.

Ook zou er geen Latijn of Grieks gegeven worden, het moest een domeinschool worden met enerzijds een focus op STEM, de technisch-wetenschappelijke richtingen, en anderzijds op Maatschappij en Welzijn, de zorgrichtingen. Naam van de school: Egied Van Broeckhoven, een eerbetoon aan de jonggestorven priester-arbeider uit Anderlecht.

Een geschikte schoolsite vinden was niet eenvoudig. Uiteindelijk kon de vzw een stuk van de voormalige brouwerij Vandenheuvel aan het Weststation kopen. De oude gebouwen moesten compleet gerenoveerd worden en er zou een nieuwbouw komen.

Meester BRUZZ - terug naar school

Op 1 september start het nieuwe schooljaar voor de Nederlandstalige scholen in Brussel. Volg hier het belangrijkste nieuws over het Brusselse onderwijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Onderwijs , Meester BRUZZ - terug naar school , egied van broeckhovenschool , jezuïetenschool Egied Van Broeckhoven

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni