De politieke week: wat met de christendemocratie in Brussel?

© BRUZZ
13/05/2022

Op vrijdag blikken we in BRUZZ 24 terug op de politieke week met chef politiek Steven Van Garsse. Vandaag is zijn analyse helemaal gewijd aan de toestand van de christendemocratie in Brussel.

Aan de gebeurtenissen bij de CD&V viel de afgelopen week doodgewoon niet te ontkomen. Wat betekent het ontslag van minister van Welzijn Wouter Beke voor Brussel, bijvoorbeeld? Beke was hier in die rol veel minder zichtbaar dan zijn voorganger Jo Vandeurzen. Hoe dramatisch is de situatie van de partij in Brussel, die ooit met Jos Chabert de belangrijkste Vlaamse politicus van de stad had.

En dan wordt het natuurlijk uitkijken naar de plannen van Sammy Mahdi met de partij. De gedoodverfde nieuwe voorzitter is geboren in Brussel, maar woont in Vilvoorde. Toch zou hij op termijn de man kunnen zijn die stad en platteland binnen de CD&V weer verbindt. Dat zou ook zijn voordelen kunnen hebben voor de band met Les Engagés, de Franstalige pendant van de CD&V. Het toeval wil dat die partij zaterdag een congres houdt. Nu is het water tussen CD&V en Les Engagés heel diep. Zal dat ooit nog veranderen?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Politiek , de politieke week , steven van garsse

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni