UZ Brussel test zelfrijdende campus-shuttle

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 23 augustus 2019

Sinds vrijdag rijdt er een zelfrijdend busje op de Brussels Health Campus van de VUB in Jette. De kleine shuttle brengt studenten en personeel van en naar hun auditoria. De zelfrijdende campus-shuttle moet onderzoekers van VUB en ULB helpen om oplossingen te vinden voor de Brusselse mobiliteitsuitdagingen.

Het project werd opgestart na een oproep van Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie. VUB en ULB willen in een proeftuinomgeving slimme oplossingen helpen ontwikkelen en testen voor de mobiliteitsuitdagingen in Brussel. De onderzoekers kunnen door het project concreet toepasbare kennis opdoen en die later inzetten in een 'best practices'-draaiboek voor de uitbouw van autonoom vervoer in de Brusselse regio.

De shuttlebus is een EZ10-model van de Franse constructeur Easy Mile uit Toulouse. Het voertuig beweegt zich over zijn traject met behulp van sensoren, camera's, een gps en vehicle to infrastructure-communicatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?