Anderlecht-verdediger Delcroix: ‘Ja het is snel gegaan, maar ik ben er nog lang niet’

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 26 maart 2021

Hannes Delcroix revalideert momenteel thuis van een zware knieblessure. In Radio Radzinski vertelt hij over zijn herstel, zijn seizoen, de waterkans die er nog is om het EK te halen en veel meer.

Een bijkomend onderzoek, een noodzakelijke operatie aan de knie en einde seizoen. Dat was wat er twee weken geleden gecommuniceerd werd over de blessure van Anderlecht-verdediger Hannes Delcroix. In Radio Radzinski, de Anderlecht-podcast van BRUZZ, gaf de revaliderende speler zelf wat meer uitleg over de aard van de kwetsuur die hij opliep bij het 1-1-gelijkspel tegen KV Mechelen. “Ik had een scheurtje in mijn meniscus en een hypermobiele meniscus. Dat betekent dat mijn meniscus makkelijk vast kwam te zitten. Daarvoor was een operatie noodzakelijk.”

Die operatie gebeurde twee weken geleden. “Al met al gaat het goed met mij,” aldus een strijdbare Delcroix. “Ik heb niet te veel last en ben volop bezig om terug te komen. Momenteel zit mijn knie in een brace en ga ik elke dag naar de kinesist hier in Essen.”

De planning is dat hij in de voorbereiding op volgend seizoen weer aansluit bij de groep. De 22-jarige verdediger hoopt alle oefenwedstrijden weer te kunnen meedoen. Is er toch geen waterkansje op deelname aan het EK meer? “Ik focus nu vooral op mijn herstel. Je weet nooit, hoe sneller hoe beter natuurlijk en ik hoop het zelf ook, maar we mogen niets forceren.”

Hannes Delcroix
© Belga
| Hannes Delcroix viel uit in de wedstrijd tegen KV Mechelen.

De linksvoetige sterkhouder van de Anderlecht-defensie had zichzelf afgelopen seizoen verrassend in de ploeg van bondscoach Martinez gespeeld. Sowieso had Delcroix voor zijn blessure een enorme stap in zijn ontwikkeling gezet. Vorig jaar nog verhuurd aan RKC, de slechtste ploeg van de Nederlandse eredivisie, en nu Rode Duivel. “Ja, het is heel snel gegaan,” keek hij zelf terug. “Dat maakt mij wel trots op mezelf. Tegelijkertijd ben ik er nog lang niet. Ik wil nog veel meer progressie boeken.”

Delcroix droomde verder in Radio Radzinski over een vervolg van zijn carrière in de Premier League, sprak over de sfeer op de club en hoe hij genoten had van de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Beluister het volledige gesprek hieronder.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?