Herbekijk BRUZZ 24 over de krakers in het oude woonzorgcentrum Van Zande

© BRUZZ
29/12/2023

In het voormalige rusthuis op de Auguste Van Zandestraat in Molenbeek woonden sinds november meer dan honderd sans-papiers. Nu wordt het pand echter verkocht en moeten de bewoners vertrekken. "In 2024 zijn nog geen werken gepland. Het zou onmenselijk zijn om ons uit dit gebouw te zetten.”

Van de bewoners Delya Mondo en Fotso Ngayo Calice krijgt BRUZZ een rondleiding in het gebouw. "We leven hier met zo'n 120 waaronder ook 20 kinderen", klinkt het.

Volgens Mondo en Calice zouden de werken voor de nieuwe eigenaar pas effectief beginnen in 2025. "Waarom moeten wij dan weg", vragen ze zich af. "We onderhouden het gebouw goed en houden het proper. Dit is onmenselijk."

Circus Bouglione

BRUZZ nam vrijdag ook een kijkje in de enorme circustent op het Flageyplein in Elsene. Circus Bouglione is daar neergestreken voor zijn kerstshow.

Een kijkje achter de coulissen leert dat die show bestaat uit een breed scala aan acts van internationale artiesten. Circus Bouglione biedt zijn publiek acrobatie met luchtdoeken, balanceernummers met ladders, clowns en zelfs een heuse motorshow. Gaan kijken kan nog tot 14 januari.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni