— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Hassan Rahali stelt nieuwe partij voor in Molenbeek

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 3 augustus 2018

Molenbeeks gemeenteraadslid Hassan Rahali richt een nieuwe tweetalige partij op in Sint-Jans-Molenbeek, al spreekt hij zelf liever van een burgerbeweging.

De lijst waarmee hij naar de verkeizingen trekt, heet 'Acting Citizens Together', kortweg Act. Zelf staat hij op plaats één, maar voor andere Molenbekenaren op zijn lijst is het nog te vroeg. Rahali zegt 2.000 jobs te kunnen creëren door rijtjeshuizen in Molenbeek om te laten bouwen tot appartementen. Ook wil hij vrouwen aanmoedigen hun plaats in de samenleving op te nemen.

Hassan Rahali stapte eind april op uit de SP.A en gaat sindsdien als onafhankelijke door in de gemeenteraad. In september 2017 haalde hij het nieuws toen hij als inwoner van Sint-Jans-Molenbeek werd geschrapt na vier negatieve domicilierapporten van de politie. Daardoor werd Rahali toen ook even uit de Molenbeekse gemeenteraad gezet, al won hij via justitie zijn zitje nadien terug.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?