Moslima helpt taboe rond kanker doorbreken

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 3 mei 2019

Kom Op Tegen Kanker viert haar 30ste verjaardag. Aangezien het feest samenvalt met de ramadan, de vastenperiode van de moslimgemeenschap, wil de organisatie kanker bespreekbaarder maken bij hen. De ziekte is vaak nog een taboe-onderwerp. Inak vzw werkt samen met Kom Op Tegen Kanker om lotgenoten een luisterend oor aan te bieden. Wij volgden Hada tijdens een bezoek.

Op 5 mei start de ramadan. Voor moslims een tijd van vasten, maar ook van solidariteit en verbondenheid. Tijdens de ramadan worden er overal iftars georganiseerd, vastenmaaltijden waarmee moslims na zonsondergang hun vasten doorbreken.

Kom op tegen Kanker slaat tijdens de ramadan de handen in elkaar met Hospitality Brussels, een organisatie die de multiculturele markt Hospitality Festival op het Brusselse Muntplein organiseert. De kick-off van de Life Iftars vindt plaats op het Hospitality Festival op 3 en 4 mei in Brussel. Daarna volgen zes Life Iftars: Antwerpen (16 mei), Schaarbeek (17 mei), Mechelen (18 mei), Gent (24 mei), Oostende (24 mei) en Genk (24 mei).

Tijdens de Life Iftars organiseert Kom op tegen Kanker dialoogtafels. De ngo geeft informatie en luistert naar de bezorgdheden en specifieke noden van de aanwezigen. De opbrengst van de Life Iftars gaat naar Kom op tegen Kanker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?