Ruime meerderheid in Brussels parlement voor migratiepact

© Belga - BRUZZ
07/12/2018
Ook in:
nl fr

Het Brussels parlement heeft zich ook in de plenaire vergadering met een ruime meerderheid van 73 stemmen achter het VN-migratiepact geschaard. Enkel de N-VA en het Vlaams Belang stemden tegen. Alain Destexhe (MR) onthield zich.

Het gaat om de goedkeuring van een voorstel van resolutie, ingediend door Fatoumata Sidibé (Défi). Zo'n resolutie heeft geen bindende waarde. Wel wordt de Brusselse regering nu expliciet gevraagd gaat aandringen bij de federale regering om het VN-migratiepact te ondertekenen.

De resolutie werd mee ondertekend door socialisten, liberalen, CD&V, CDH en de groenen. De resolutie vraagt de Brusselse regering om de federale regering "te verzoeken te waken over de geloofwaardigheid van ons land en onze hoofdstad op internationaal vlak door het Mondiaal Pact over Veilige, Ordelijke en Reguliere Migratie (zoals het VN-migratiepact officieel heet, nvdr.) te ondertekenen".

Alain Destexhe (MR) onthield zich omdat het onderwerp van de tekst volgens hem niet tot de bevoegdheid van het Brussels Parlement behoort.

De bal ligt nu in het kamp van de Brusselse regering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel, migratiepact

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni