Syrische ondernemer: 'Mijn moeder is mijn inspiratie tijdens het koken'

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 7 februari 2020

Met 150.000 vormen de Syriërs de vijfde grootste allochtone gemeenschap in ons land. Obada Otabashi is een 24-jarige Syriër wiens catering het zo goed doet dat hij onlangs niet alleen de Europese MoneyGram Award in de wacht heeft gesleept, maar straks zijn eigen restaurant gaat openen in de buurt van het Brusselse Vrijheidsplein. Goed eten is zijn manier om de brug te slaan tussen Syriërs en Brusselaars.

Er is wel nog flink wat werk aan de winkel in het restaurant. Obada is letterlijk in Brussel aangespoeld. Naast zijn aanstekelijke lach bestaat zijn geheime wapen in de heerlijke gerechten die Obada bij zijn moeder heeft geleerd. Samen met Natascha is hij de bezieler van de Syrische traiteurdienst 'We Exist'. Syriërs vinden ons Belgen erg individualistisch. Dat is misschien iets wat wij kunnen leren van hen. Het restaurant van We Exist opent volgens plan in het voorjaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?