Annekatrien Verdickt: ‘Kinderen vroegen zelf of de zomerstraat terugkomt’

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 9 juli 2021

De zomerstraten van 2020 kenden een enorm succes en ze zijn er deze zomer weer. Ze geven kinderen de ruimte om buiten in alle veiligheid, spelend en fietsend, van hun zomer te genieten.

Op vakantie naar het buitenland was vorig jaar niet evident. Annekatrien Verdickt organiseerde toen een zomerstraat in de Picardstraat in Molenbeek, in het kader van het Staycation-initiatief van Brussel. Na veel vraag van kinderen uit de buurt, heeft Annekatrien Verdickt ervoor gezorgd dat er dit jaar opnieuw zomerstraten zullen zijn. En dat worden er dit jaar maar liefst twee. Van 10 tot 18 juli kan je terecht in de Opzichterstraat en de week nadien in de Picardstraat.

Er zal opnieuw een bar zijn, er worden workshops en skatelessen georganiseerd en dankzij Open Streets zal je er ook cultuur kunnen beleven. Verschillende Brusselse cultuurhuizen, Filter Café Filtré Atelier en Cultureghem bundelen immers de krachten en trekken de straat op. Het resultaat is een zomer vol gratis performances en workshops in zes Brusselse zomerstraten.

Wat dacht je van een dansvoorstelling in de Molenbeekse Opzichterstraat, een toekomstverbeeldings-workshop in de Jets-Koekelbergse Vanderborghtstraat of samen een maaltijd bereiden in de Emile Féronstraat in Sint-Gillis?

OpenStreets21 is een samenwerkingsproject in zes zomerstraten tussen: Kanal, Filter Café Filtré Atelier, Ultima Vez, KVS, Cultureghem, Kaaitheater, Brussels 2030.

Meer nieuws uit Brussel