Wat heb je altijd al willen vragen aan iemand die een bipolaire stoornis heeft? In een nieuwe Youtube-reeks laten we Brusselaars vragen stellen aan mensen die te maken krijgen met vooroordelen, door wie ze zijn of wat ze hebben meegemaakt. Rechtuit, zonder taboes.

In de tweede aflevering vertelt Katleen haar verhaal. Zij kreeg zes jaar geleden te horen dat ze een bipolaire stoornis heeft. Dat is een psychiatrische aandoening waarbij je stemming wisselt tussen depressieve en manische episodes. Ongeveer één op de honderd mensen is bipolair.

"Ik liep over van de energie, hoewel ik niet sliep, en ben op twee maanden tijd tien kilo vermagerd", vertelt Katleen. "Toen ik de stap zette om mijn man te bedriegen, besefte ik dat ik dingen aan het doen was die echt niet oké zijn."

De Levende Bibliotheek

Wil je Katleen eens in het echt ontmoeten voor een inspirerend gesprek? Dat kan in de Levende Bibliotheek van Citizenne.

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken maar mensen van vlees en bloed. Mensen die in hun leven vaak te maken krijgen met vooroordelen. Zij vertellen jou graag hun verhaal.

Meer info vind je op de website van Citizenne.

Wat wil je weten?

Om de twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van Wat wil je weten? op ons Youtube-kanaal.

Katleen vertelt in de radiostudio over 'de Levende Bibliotheek' en haar ziekte.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni