Ruim dertig artiesten uit de hele wereld versieren stadhuis met bloemen

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 14 augustus 2019

Wie van bloemen houdt, kan nog tot en met zondag terecht in het stadhuis van Brussel. Meer dan dertig artiesten uit de hele wereld hebben de dertien zalen versierd met hun creaties. Het evenement heet Flowertime, en vindt om de twee jaar plaats, afgewisseld met het Bloementapijt op de Grote Markt.

De floristen komen uit dertien landen: België, Nederland, Frankrijk, Roemenië en Estland, maar onder meer ook Mexico, Japan, Indonesië, China en de Verenigde Staten zijn op de afspraak. Zij zorgen voor een harmonieuze mix van culturen, aldus de organisatoren. Zo tooien witte orchideeën de trouwzaal van het stadhuis. Aan de ingang staat een impressionante bloemenboog van 500 fuschia's.

Bijna zeventig mensen zijn de voorbije dagen bezig geweest met de bloemencreaties. Er zijn naar schatting zo'n 100.000 bloemen gebruikt.

Flowertime is er woensdag van 13 tot 19 uur, en vanaf donderdag tot en met zondag tussen 10 en 22 uur. Wie 's avonds naar het stadhuis afzakt, kan ook de muzikale prestaties meepikken van het trio Jose Luis Montiel Moreno.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?