Union op ramkoers met Selemani: sterkhouder naar B-kern verwezen

MVH, PJS
© BRUZZ
14/08/2019
Updated: 14/08/2019 16.47u

Op sociale media circuleren beelden van Union-speler Faïz Selemani die de toegang geweigerd wordt tot de training. Daarbij worden zelfs veiligheidsagenten ingezet. Selemani aast op een transfer en werd daarom in de B-kern gezet. "Dit is niet de manier om duidelijk te maken dat je weg wil bij een club", reageerde CEO Philippe Bormans.

Tijdens de middagtraining van 14 augustus, die plaats vindt in het trainingcomplex van Union in Lier, speelde zich een bizar tafereel af. Union-speler Selemani werd door vier veiligheidsagenten verhinderd om de kleedkamer richting het veld te verlaten.

Dat valt op te maken uit een filmpje dat Selemani zelf verspreidde. In een tweede fragment filmt de 25-jarige Frans-Comorese flankspeler zichzelf, terwijl hij van het veld wordt begeleid.

Contract tot 2021

Het is de volgende episode in de transfersoap rond de spelmaker. KV Mechelen, Antwerp, Charleroi, Gent en het Franse Caen zouden hengelen naar de diensten van Selemani. Union wil hem liefst dit seizoen nog in Brussel houden, zeker na het vertrek van aanvallers Tau en Niakaté. De sterkhouder ligt nog tot 2021 onder contract in het Dudenpark. Indien hij vroeger zou vertrekken ligt de vraagprijs op 1,8 miljoen euro.

B-kern

Selemani zelf geeft op Twitter aan dat de club de veiligheidsagenten heeft ingezet om hem weg te houden van een training. CEO Philippe Bormans bevestigt noch ontkent aan BRUZZ. "Indien Selemani wenst te vertrekken, dan is een transfer mogelijk indien dit voor beide partijen de beste optie is", zegt de CEO. "Maar dit is niet de juiste manier om aan te tonen dat je weg wil."

Union legt uit dat Selemani door de transferperikelen dinsdag naar de B-kern was verwezen en dus niet welkom was op de training van de hoofdmacht. "Union begrijpt de transferwens van haar speler, maar betreurt de manier waarop deze de afgelopen dagen werd kenbaar gemaakt."

Union predikt rust

Hoewel iemand uit de intieme kring van Selemani wel aangeeft dat verschillende ploegmaats naar verluidt ook niet deelnamen aan de training, uit solidariteit. De spelersgroep reageert verrast en begrijpt niet helemaal wat er aan de hand is.

Nog volgens de club gaat het om een storm in een glas water. "Er zijn met Selemani inmiddels afspraken gemaakt opdat de rust kan terugkeren met het oog op de competitiewedstrijd van zondag (tegen Lokeren, red). We benadrukken dat zijn verwijzing naar de B-kern tijdelijk is."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Sint-Gillis, Sport, Sporting Flagey, Saint-Gillis Union, crisis, voetbaltransfer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni