Tele-Onthaal, de organisatie die een hulplijn biedt aan mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk en anoniem gesprek, zoekt nieuwe luisterende oren. In Vlaanderen en Brussel zijn dagelijks ongeveer 350 mensen actief in gesprek via de chat- en telefoonlijnen van Tele-Onthaal. "Om ervoor te zorgen dat we aan de individuele behoeften van al deze mensen kunnen voldoen, doen we een oproep voor nieuwe vrijwilligers."

"Het is niet nodig om specifieke voorkennis te hebben, omdat Tele-Onthaal een basisopleiding aanbiedt, bijvoorbeeld over het omgaan met crisissituaties.", zegt Ingrid, vrijwilliger bij Tele-Onthaal.

Het belangrijkste is dat vrijwilligers empathisch zijn en vrij zijn van vooroordelen. Het hele proces verloopt ook volledig anoniem, zowel voor de vrijwilliger als voor degenen die contact opnemen.

"Door niet te weten met wie je aan de lijn hangt of chat, wordt de drempel verlaagd. Dit geeft vaak de moed om de eerste stap te zetten en het probleem aan te kaarten," voegt Ingrid eraan toe.

Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden bij Tele-Onthaal kan meer informatie vinden op de website.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni