Circulatieplan Brussel-Stad onder de loep: 'Avondspits in Dansaertstraat zal afnemen'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 14 september 2022

Sinds het circulatieplan is ingevoerd in Brussel-Stad, is het aantal auto's elke avond toegenomen in de Dansaertstraat. Moet het stadsbestuur ingrijpen of loopt het vanzelf los? Volgens BRUZZ-collega Kris Hendrickx zal het verkeer afnemen.

Het circulatieplan moet ervoor zorgen dat de stad autoluwer wordt en dat woonwijken zoveel mogelijk gevrijwaard worden van doorgaand verkeer. Dat gebeurt door verkeersfilters te plaatsen in wijken, maar ook door tweerichtingsstraten om te dopen tot eenrichtingsstraten. Op die manier komt het doorgaand verkeer terecht op de hoofdassen. In de eerste fase van het circulatieplan zullen die hoofdassen dan wat drukker worden, maar op termijn zullen verschillende automobilisten voor een alternatieve pendelmanier kiezen en neemt het verkeer terug af.

Dat de hoofdassen tijdelijk drukker worden is merkbaar in de Dansaertstraat. Daar is het momenteel elke avond aanschuiven om de stad uit te rijden. Die drukke avondspits leidt tot frustraties bij buurtbewoners. Volgens Hendrickx kan de situatie pas echt geƫvalueerd worden binnen enkele maanden, en neemt het drukke verkeer waarschijnlijk vanzelf af. Mocht dat niet het geval zijn kan het stadsbestuur alsnog ingrijpen.

Week van de Mobiliteit 2022

In het mobiliteitsdebat gaat de discussie vandaag vooral over het schrappen van rijstroken en parkeerplaatsen. Hoe overstijgen we dat en werken we aan de mobiliteit van de toekomst?
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?