Hogeschool Odisee opende woensdagmiddag zijn vernieuwd studentenrestaurant Belcampus. Niet alleen de naam is nieuw, ook het aanbod is anders dan vroeger. De focus ligt op duurzaam, biologisch en intercultureel. Daarmee wil Odisee de Brusselse hyperdiverse realiteit weerspiegelen.

Voor corona had hogeschool Odisee ook al een studentenrestaurant, zij het een vrij traditioneel. Vandaag komt daar verandering in. Samen met onderwijspartner KU Leuven kiest Odisee met cateraar en sociale onderneming Groot Eiland voor duurzame, diverse en lokaal verankerde catering.

Groot Eiland wil armoede bestrijden in Brussel door mensen die moeilijk aan een job raken te begeleiden en op te leiden. Tom Dedeurwaerder, directeur van Groot Eiland: "Belcampus is voor Groot Eiland dan ook een plek waar mensen kunnen bijleren. In de keuken spijkeren ze niet alleen hun kookvaardigheden bij maar ook hun sociale vaardigheden en de taal, het Nederlands."

Harry Parys, directeur Student en Talent bij Odisee: "We willen niet alleen gezonde voeding van lokale producenten aanbieden, we willen als hogeschool ook onze rol spelen als motor voor sociale promotie en mede-vormgever van de samenleving van morgen."

Het Brussels Gewest telt zo'n 75% inwoners met migratieachtergrond, iets wat zich weerspiegelt in het keukenpersoneel en de studentenpopulatie. En nu dus ook in het bord, waar bijvoorbeeld vegetarische maaltijden en halal vlees dagelijks op het menu staan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni