Stichting Porta lanceert eerste huis voor daklozen

Anil Demir, Petra Coene
© BRUZZ
19/06/2019

Het aantal dak-en thuislozen in Brussel is vorig jaar opnieuw fors gestegen. Daarom werken verschillende vzw's samen om het probleem van de wooncrisis aan te pakken. De Stichting Porta lanceert een huis voor alleenstaande moeders met kinderen.

Er zijn drie appartementen in de woning. "Het huis was vroeger eigendom van de parochie," vertelt Johny De Mot, voorzitter van de Stichting Porta en pastoor van parochie De Goede Bijstand. Met de huur die de bewoners betalen zal de parochie de erfpacht bekostigen.

De Stichting mikt op alleenstaande moeders die langdurig ziek zijn. De bewoners worden twee à drie jaar intensief begeleid door de vzw Lhiving en de vzw De Overmolen. "Deze appartementen zijn een opstap naar een andere structurele oplossing," zegt Sophie Vancoillie, directrice van vzw De Overmolen. "Het is de bedoeling dat de inwoners binnen twee jaar zelfstandig genoeg zijn om hun eigen leven op te bouwen."

De organisatie heeft voor de renovatie de kosten zo laag mogelijk proberen te houden door tweedehandsmateriaal te gebruiken en zelf het schilderwerk te doen. De renovaties hebben ongeveer 110.000 euro gekost. "Nu hebben we drie grote appartementen gerenoveerd en we hopen dat we volgend jaar weer voldoende geld hebben om nog een aantal appartementen te renoveren. Ik ben hoopvol", glimlacht de pastoor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni