Honderden tonnen zand veranderen Beurs- en Muntplein in beachvolleyterreinen

© BRUZZ
02/08/2023

Het Beurs- en Muntplein werden vandaag omgetoverd in een grote zandbak voor de nakende finale van het Belgisch kampioenschap beachvolleybal, ook wel bekend als de Geberit Beach Tour. Vrijdagnamiddag worden de finales gespeeld waar iedereen gratis naar kan komen kijken.

Eerder hield de Geberit Beach Tour al onder meer halt in Kortrijk, Gent en Antwerpen. Vrijdag begint het slot van het toernooi in Brussel met als apotheose de finale op zondag om 16:00 uur (voor de vrouwen) en om 17:00 uur (voor de mannen).

“Het is een show waar we iedereen voor uitnodigen om gratis naar te komen kijken”, zegt medeorganisator Jesse De Dobbeleer. “Deelnemen is jammer genoeg niet mogelijk, want daar moet je je voor kwalificeren. Wel legden we voor deze zomer al een veld aan op de site van Thurn & Taxis, om iedereen warm te maken voor de sport.”

Voor het evenement werd op het Beurs- en Muntplein 780 ton zand gestort want, zoals de naam al impliceert, is beachvolleybal een variant op volleybal die altijd op zand wordt gespeeld. Een wedstrijd bestaat telkens uit twee teams van twee spelers die wedstrijden van drie sets tegen elkaar spelen. Maandag na het evenement zal al het zand worden weggehaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad , Sport , beachvolley , finale , Beursplein , het Muntplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni