Unizo is verbaasd over de discussie die het Ter Kamerenbos teweegbrengt. "Er is genoeg ruimte om alle alternatieven en alle weggebruikers een kans te geven", stelt Anton Van Assche van Unizo Brussel. "Fietsers en auto's hoeven elkaar niet tegen te komen."

Volgens Unizo, de unie van zelfstandige ondernemers, is de testfase in het Ter Kamerenbos eenzijdig gericht op het weren van autoverkeer, terwijl er andere alternatieven mogelijk zijn. "Uit de coronacrisis hebben we geleerd dat we de beperkte ruimte beter moeten benutten en verdelen", zegt Anton Van Assche van Unizo Brussel in de BRUZZ-studio. "We hebben het dan over tactisch urbanisme, over een flexibele invulling. Dat element missen we in de test."

Van Assche pleit voor een alternatief waarbij fietsers en auto's afwisselend meer ruimte krijgen in het Ter Kamerenbos. "Er is genoeg ruimte om alle alternatieven en alle weggebruikers een kans te geven. Fietsers en auto's hoeven elkaar niet tegen te komen", aldus Van Assche. "Auto's zijn er vooral in de spits, maar niet in het weekend. Ze kunnen elkaar afwisselen. Dat de discussies daar niet toe geleid hebben, doet ons vrezen dat politieke overheden in Brussel de keuze voor de multimodale bereikbaarheid misschien toch niet gemaakt hebben."

Dat verschillende gemeenten betrokken zijn bij de discussies over het Ter Kamerenbos, is voor Unizo ook een argument om het beheer van het bos naar het gewestniveau te tillen. "Pendelaars die vandaag naar het bos komen, komen vooral uit de zuidrand, uit gemeenten als Sint-Genesius-Rode. Samen met gemeenten en het Gewest, ook het Vlaams Gewest, moeten we het geheel in een breder kader bekijken", aldus Van Assche nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Mobiliteit , Ter Kamerenbos , Unizo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni