review

Biopic Elvis in de bioscoop: ‘Een echte rock and roll belevenis!’

Onze score
Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 22 juni 2022

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag bij BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat de biopic Elvis van Baz Luhrmann.

Biopics over beroemde figuren springen meestal met rasse schreden door hun goedgevulde, maar vaak ook bij het publiek vrij bekende leven.

Regisseur Baz Luhrmann probeert zijn versie van het levensverhaal van de King of Rock and Roll fris te houden door het te vertellen vanuit het standpunt van diens manager, Colonel Parker, vertolkt door Tom Hanks. Dat lukt maar half en levert weinig diepgang op.

Meer succes boekt Luhrmann op visueel vlak: hij laat zijn camera alle kanten uit bewegen, haalt de grafische trukendoos boven en trakteert ons op een eindeloze modedéfilé. Maar dé revelatie van deze film is nieuwkomer Austin Butler die zich de stem en lichaamstaal van Elvis op zeer overtuigende wijze eigen gemaakt heeft.

Lang geen perfecte film met een onevenwichtig en vrij oppervlakkig scenario, maar de concertscènes maken een bioscoopbezoek tot een echte rock and roll-belevenis.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?