Gezien: Brusselaar Mathieu finisht na 20 uur in Dodentocht voor het goede doel

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019

Ongeveer 20 uur. Zo lang deed Brusselaar Mathieu Despeghel erover om samen met zijn vader Guy de eindstreep van de 50ste Dodentocht te bereiken. De 27-jarige Despeghel zamelde met zijn wandeling geld in voor vzw Pelicano, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in onze hoofdstad.

De drang bij Mathieu om deze opdracht tot een goed einde te brengen was groot. Hij wilde niet onderdoen voor zijn vader Guy, die vorig jaar al een eerste keer meestapte. Daarom liet hij zich pas sponsoren van zodra hij vijftig kilometer in de benen zou hebben.

Steak van goudwaarde

Zelf legde hij een euro in het laatje per duizend meter die hij boven die magische kaap aflegde. Vanaf dat moment aanvaardde hij ook giften van vrienden en familie. Het totaalbedrag, dat momenteel 620 euro bedraagt, zal na vandaag dus nog flink de hoogte inschieten.

Iets voorbij halverwege sprak BRUZZ Despeghel over zijn helse onderneming. De steak die hij de avond voordien naar binnen werkte in Sint-Agatha-Berchem, bleek van goudwaarde te zijn. Dat geldt ook voor de steun van zijn vrienden die hem de laatste kilometers kwamen aanmoedigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?