Racing White Daring Molenbeek levert nog maar eens een statement af met het oog op de titel in tweede amateurklasse. Rebecq werd van het kastje naar de muur getikt, en nog eens terug ook. Uitblinker van dienst: topschutter Jean-François Mbuba. Hij scoorde vier keer en zit dit seizoen al aan 22 doelpunten.

Exact tien seconden had Mbuba nodig om z’n eerste van de gala-avond voorbij doelman Figys te sturen. Een actie waar op getraind was, zei Mbuba achteraf. ‘t Was een voorbode voor wat nog komen zou. Alles wat de Brusselaar met Congolese roots aanraakte veranderde in een doelpunt.

Hattrick voor rust

Of toch bijna alles, want eerst verhinderde de deklat z’n tweede doelpunt. In minuut acht was het wel raak voor Mbuba (2-0) na een heerlijke assist van Cissé. Rebecq, jawel er stond ook een tegenstander op het veld, lukte de aansluitingstreffer na een discutabele strafschop.

Na de 2-1 ging RWDM even op de rem staan, om voor rust nog stevig orde op zaken te stellen. Mbuba maakte nog voor het half uur z’n hattrick rond, en ook snelheidsduivel Bova mocht zijn doelpuntentotaal aandikken tot dertien.

Nummer vier na rust

De 4-1 bleef na de pauze nog een tijdje op het scorebord in het Machtensstadion. De ingevallen Simon bracht daar rond minuut 70 verandering in. Met een afgeweken schot maakte hij de score nog pijnlijker voor de bezoekers uit Waals-Brabant. Mbuba kon uiteraard niet achterblijven. Hij stond weer op de goede plaats in de zestien meter en deed hetzelfde met z’n laatste balcontact als met het eerste: scoren.

Titelkoorts

Het allerlaatste woord was wel nog voor doelman Sadin. Hij stopte nog een strafschop van bezoeker Cordaro. RWDM heeft nu tien punten voorsprong op nummer twee Luik (dat wel nog een wedstrijd minder gespeeld heeft), er resten nog vijf speeldagen. En ja hoor, in Molenbeek neemt de titelkoorts week na week toe.