RWDM pakt scalp leider na intense wedstrijd

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019

Molenbeek en Thes Sport speelden, na twee rode kaarten tijdens de rust, een volledige tweede helft met 10 tegen 10. En dat leverde spektakel op: het werd 4-3 voor RWDM. Het was Ntumba Massanka die al in de eerste minuut de score opende, nog voor onze camera goed en wel was opgesteld.

De thuisploeg was verplicht om de drie punten in het Machtensstadion te houden om zo het waterkansje op de eindronde gaaf te houden. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen de competitieleider, al zette Massanka Molenbeek na nog geen minuut spelen al op voorsprong. Bah deed het voorbereidende werk uitstekend, de Engelse spits had maar binnen te leggen.

Dartele Bah

De bezoekers uit Tessenderlo leken danig onder de indruk, doelman Brughmans bracht redding op een knal van Bova. Bij RWDM was het vooral Bah die in het openingskwartier dartelde over de zompige grasmat. Maar zoals het een leider betaamt, sloeg Thes toe uit het niets. Liard wilde een mannetje dribbelen in de eigen zestien meter, dat is nu eenmaal zelden een goed idee, en leed balverlies. Maar toch hulde aan Battista die de bal dan weergaloos over Sadin in doel krulde.

Alles te herdoen in een, zoals dat dan heet, vermakelijke partij. Cabeke dweilde na 25 minuten zijn flank af en zijn voorzet dwarrelde tot ieders verbazing in doel. De bal week af op de onfortuinlijke bezoeker Christiaens. En dan was het snel doorspoelen naar de rust.

Rode Bah

Want scheidsrechter Letellier blies het rustsignaal bij een 2-1 tussenstand, maar dat bleken Bah en Moutawakil begrepen te hebben als de start voor een catch-wedstrijd. Beide spelers vlogen elkaar in de haren en iedereen begon te duwen en trekken. De scheids bedankte beide spelers en aanstokers met een rode kaart, zij mochten binnen blijven na 45 minuten.

Tien tegen tien dus in de tweede helft en heel wat extra ruimte voor beide teams. Kevin Oris, die na Antwerp nog voetbalde in Zuid-Korea, Japan en China, scoorde voor Thes de gelijkmaker na een voorzet vanop de flank. In de eerste helft viel de spits enkel op door zijn gouden schoenen van een Amerikaanse fabrikant, die had hij tijdens de rust wijselijk in de kleedkamer gelaten. Want met gouden voeten stond hij nu ook niet te voetballen.

Turbo Bova in spektakel

Verdediger Cools ging bij de goal van Oris onder de bal door, maar maakte dat nadien weer goed. Want ook de goalie van Thes kende niet de allerbeste match uit zijn carrière, hij ging nogal onbehouwen naar een ongevaarlijke kopbal van Cools en werkte de bal zo zelf in doel. 3-2, u volgt hopelijk nog want het was nog niet gedaan. Weer een hoekschop voor de bezoekers en weer bingo. Nu kon Christiaens zijn owngoal van voor rust teniet doen.

We gingen naar het slot van de match, al leken de 20 spelers zich eerder naar het einde te slepen. Behalve dan Anthony Bova die had nog wat jus in de kuiten. Na geblunder in de Thes-verdediging, dat gebeurde toch iets te vaak in deze match, werd Bova het straatje in gestuurd. En dan zie je hem zelden terug.

Met een versnelling in de versnelling liep hij de logge verdedigers los, Brughmans dacht de bal te kunnen onderscheppen, maar ook de doelman liet zich te grazen nemen door turbo Bova. 4-3 en het Machtensstadion in extase. Deze partij bleek veel meer dan vermakelijk, zelfs een spektakel te zijn geweest. 

Virton in vizier

Maar RWDM koopt er niet zo veel mee, want in de stand springt Lierse Kempenzonen naar plaats drie. Molenbeek moet zich dus gaan richten op Virton, om de Luxemburgers nog uit de top 4 te kegelen moeten de spelers van trainer Brncic vier punten goed maken in de vijf resterende wedstrijden.

De reacties na de wedstrijd

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?