RWDM uitgeschakeld in Croky Cup na desastreuze tweede helft

Kevin Meyvaert, Maxime Simon
17/08/2019

Net als vorig seizoen wordt RWDM uitgeschakeld in de Croky Cup door een reeksgenoot in Eerste Amateurklasse. Het verloor met 4-2 in en tegen Dessel na verlengingen. Molenbeek kon nochtans met een 0-2 voorsprong gaan rusten. Maar in de tweede helft zakte de ploeg helemaal weg en verloor het uiteindelijk in de verlengingen.

Voor de 4de ronde in de Croky Cup moest RWDM afzakken naar de stille Kempen voor de wedstrijd tegen reeksgenoot Dessel Sport. Qua supporters aantallen viel het aan Molenbeekse zijde best nog mee met zo’n 200 meegereisde fans. Supportersgroep Brussels Power 2005 boycotte de wedstrijd uit onvrede over de te hoge prijs van 12 euro voor een bekerwedstrijd in een volgens hen afgedankt stadion.

Het was voor RWDM meteen ook de eerste grote test voor het nieuwe seizoen, na de wandeling in de vorige ronde tegen KFC Alken. RWDM won die wedstrijd met een tennisscore van 6-0. RWDM begon de wedstrijd met heel wat nieuwkomers, namelijk: Joeri Dequevy, Mathieu Cornet, Benjamin Delacourt, Luca Napoleone en Jordan Massengo. Vorig seizoen werd RWDM uitgeschakeld door reeksgenoot KSK Deinze. Het wilde deze keer dus zeker nog een ronde verder. Mits winst speelde het tegen Excelsior Virton uit 1B.

Molenbeek begint gretig aan de eerste helft en na zo’n 8 minuten moet Desselse doelman Kustermans al een schot van Napoleone redden op de lijn. Maar dat is maar uitstel van executie, want 2 minuten later kopt verdediger Clément Fabre de 0-1 tegen de netten voor RWDM na een corner van Liard.

Fabre heeft in de eerste helft zijn dagje. Eerst kopt hij nog op de lat en enkele minuten later krijgt hij ook een open doelkans na geharrewar vóór doel, maar schuift hij de bal net voorlangs. En RWDM blijft morsen met de kansen, want spits Cornet komt na een misverstand in de Desselse defensie oog in oog te staan met doelman Kustermans, maar Cornet verzuimt te scoren.

RWDM blijft tot aan de rust hevig druk uitoefenen en dat wordt ook beloond. Na een voorzet van Napoleone frommelt Dessel verdediger Breugelmans de bal in eigen doel: 0-2 voor de bezoekers uit Molenbeek. De wedstrijd lijkt dan gespeeld.

Dramatische prestatie na rust

Maar de tweede helft wordt voor RWDM een ware nachtmerrie. Na nog geen 2 minuten na rust scoort Breugelmans opnieuw, maar deze keer wel voor zijn kleuren. Dessel komt terug tot 1-2. Molenbeek wordt door Dessel Sport van het kastje naar de muur gespeeld en het wordt nog een paar keer warm voor RWDM-doelman Sadin, die in de 64ste minuut nog net een bal van de lijn kan halen op een corner van Dessel. Molenbeek komt nog amper in het stuk voor.

RWDM lijkt dan toch nog een overwinning uit de brand te slepen, ondanks het abominabele spel in de tweede helft. Maar 5 minuten vóór tijd kraakt de Molenbeekse defensie toch en komt Dessel langszij na een kopbal van Moutawakil: 2-2 en we gaan naar verlengingen.

Ook in die verlengingen vindt RWDM geen enkele inspiratie meer en gaat Dessel erop en erover. Er is nog geen één minuut verstreken of Vansimpsen kan een voorzet binnen tikken, doelman Sadin is kansloos: 3-2. Enkele minuten later volgt dan snel de 4-2 voor Dessel door Toon Lenaerts. De blamage voor Molenbeek is compleet. Het bestuur had zich ongetwijfeld een ander begin van het seizoen voorgesteld.

Gele kaarten Dessel: Moutawakil, Janneh
Gele kaarten RWDM: Delacourt, Liard, Mbuba, Napoleone, Fabre, Cornet

Wissels RWDM:
90’ OUT: Brouckaert, IN: Vanwildemeersch
109’ OUT: Liard, IN: Ruyssen