RWDM blijft steken op gelijkspel na afgekeurd doelpunt

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019

RWDM heeft de wedstrijd ter ere van overleden RWDM-fan 'Eli' niet kunnen winnen. Prudhomme scoorde voor de bezoekers in de eerste helft. Bova knalde de gelijkmaker tegen de touwen na de pauze. Diep in het slot van de match scoorde Bova een tweede keer, maar de lijnrechter keurde de goal af voor buitenspel.

In een zoutloze eerste helft was RWDM de enige ploeg die af en toe voor wat opwinding zorgde in het Machtensstadion. Toch waren het de bezoekers die net voor rust op voorsprong klommen. Grain borstelde een vrije trap tegen de lat, Prudhomme volgde goed en werkte de bal binnen.

Verbolgen voorzitter

Na de pauze verliet RWDM-trainer Brncic zijn egelstelling. Bouekou en Bah mochten opdraven om de verdediging van Virton echt op de proef te stellen. Na goed doorzetten van Geoffrey Cabeke lukte Bova de gelijkmaker.

Molenbeek bleef doorzetten en verdiende eigenlijk een winnend doelpunt. In de toegevoegde tijd leek dat het ook geval te zijn, maar de lijnrechter stak er een vlaggetje voor. Op z'n minst twijfelachtig. Dat vond ook een verbolgen voorzitter Dailly, die na affluiten zijn ongenoegen duidelijk maakte bij de scheidsrechter.

Naar zesde plaats

De Molenbekenaren staan nu zesde, zien Dender naar plaats vijf springen en het gat met vierde Lierse Kempenzonen groter worden. Virton sluipt wat dichter op het nummer twee Deinze. De eerste vier ploegen in eerste amateur spelen de eindronde om promotie naar 1B.

  • Maandag is RWDM-speler Vincent Vandiepenbeeck te gast in de radioshow Sporting Flagey vanaf 19 uur.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?