Zaterdagavond heeft RWDM met 0-3 gewonnen op het veld van Sprimont. De wedstrijd werd voornamelijk in de tweede helft beslecht. De Molenbekenaren diepen zo de kloof met eerste achtervolger Luik verder uit tot 10 punten.

Tussen de sneeuwvlokken door bracht Yohan Brouckaert meteen na de aftrap Jean-François Mbuba alleen voor doel. De Belgisch-Congolese aanvaller besloot op doelman Mathieu Delbouille. In de dertiende minuut bediende Mbuba op zijn beurt Brouckaert, die de bal net naast de linkerpaal schoot. Dat was meteen ook de laatste noemenswaardige kans van de eerste helft.

De pauze leek de Molenbekenaren deugd te hebben gedaan. De uitploeg kwam op voorsprong na een vrije trap van Anthony Bova. Zijn harde voorzet botste voorbij Delbouille en ging rechtstreeks in doel. Vijf minuten later zette diezelfde Bova een counter op poten. Nieuwkomer Jérôme Simon kreeg de bal en miste op een haar na de 0-2. Even later liet de Fransman opnieuw na de score te verdubbelen. Zijn schot vanuit de tweede lijn likte de bovenkant van de lat.

Het was uiteindelijk Mbuba die RWDM wat ademruimte bezorgde. De spits stond op de juiste plaats om een door de Sprimont-defensie geweerd schot van Brouckaert binnen te tikken. De Sprimont-spelers waren in de tweede helft slechts figuranten in de grote RWDM-show. André Ngangue kapte vlak voor de zestien zijn mannetje uit. Zijn plaatsballetje spatte uiteen op de rechterpaal. In de 80e minuut dolde Bova vanop de rechterflank met de defensie van de thuisploeg. De Fransman bereikte een ingelopen Mbuba, die de eindscore op het bord zette.

Na achttien speeldagen voert RWDM het klassement aan met 49 punten. Dat zijn er tien meer dan eerste achtervolger Luik, dat 1-1 gelijkspeelde tegen Ciney. Luik telt wel een wedstrijd minder dan RWDM.