Duizendtal betogers tegen coronamaatregelen in Ter Kamerenbos

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 20 en zondag 21 maart 2021
Updated: 20-03-2021 - 16:39

De politie had opgeroepen om thuis te blijven. Toch zakten honderden betogers naar het Ter Kamerenbos af om te protesteren tegen de coronamaatregelen.

Onder meer de groep Viruswaanzin had opgeroepen om te gaan betogen in het Ter Kamerenbos in het kader van een internationale actiedag tegen de coronamaatregelen. "Samen gaan we onze verantwoordelijkheid nemen en we laten niemand onze waarden van vrede, gelijkheid en vrijheid vernietigen,” luidde het in de aankondigende tekst.

Ruim 1.000 actievoerders volgden volgens de politie de oproep voor een wandeldemonstratie in het Ter Kamerenbos. Er waren daarmee beduidend meer aanwezigen dan het maximum van 100 dat door de politie was opgelegd.

De manifestanten droegen amper maskers, kon een reporter ter plaatse vaststellen.

Drones

De politie stelde vast dat de betogers te talrijk waren en de veiligheidsmaatregelen ook niet respecteerden. De manifestatie werd daarop 'gradueel ontbonden'. "We hebben eerst met de organisatoren gepraat en vervolgens waarschuwingen verspreid via drones," vertelt woordvoerder Olivier Slosse. "Veel mensen zijn daarop vertrokken."

De politie ontbond de manifestatie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?