RWDM verspeelt eindronde in Boom

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018

Het seizoen van RWDM is vier speeldagen voor het einde zo goed als voorbij. Het verloor met 2-0 tegen Rupel Boom. Molenbeek staat zes punten achter op de vierde plaats die recht geeft op een ticket voor de eindronde.

(scroll naar beneden om de reacties na de wedstrijd te bekijken)

RWDM begon nochtans goed aan de wedstrijd die het moest winnen omdat concurrenten Lierse Kempenzonen en Virton dat zaterdag al deden. Maar het vizier van zowel Bova als Bah stond niet op scherp, aan de overkant moest doelman Sadin gepast tussenkomen.

Ex-speler scoort

De wedstrijd kabelde een beetje voort, tot Ruyssen zich te makkelijk liet uitspelen en ex-RWDM-speler Damblon de bal onder Sadin in doel schoof.

Na 45 minuten stond het 1-0, maar dat bleef niet lang zo. Nog maar net was er afgetrapt of Boom kwam al dreigen. Schaessens trapte heerlijk in de kruising voor de tweede van de thuisploeg. Boom kon zelfs op 3-0 komen, maar Sadin stond pal.

Klein mirakel nodig

RWDM ging wel meer drukken en kreeg een strafschop na een fout op Bah. Doelman Deloose stelde zich aan bij die fase en kreeg terecht geel, toch trapte Brouckaert veel te zwak en pakte de Boomse goalie de bal.

RWDM leek de handdoek in de ring te werpen en kwam amper nog tot kansen. Rupel Boom was veel dreigender via zijn technisch sterke aanvallers, maar het bleef dankzij Sadin toch bij 2-0. Molenbeek moet zijn vier resterende wedstrijden en hopen op een klein mirakel om alsnog naar de eindronde te gaan.

reactie Philippe Liard

reactie Drazen Brncic

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?