Inspiratieloos RWDM verliest met 0-2 van efficiënt Dender

Kevin Meyvaert, Maxime Simon
© BRUZZ
31/08/2019

RWDM heeft zijn start van het nieuwe seizoen in de Eerste amateurklasse compleet gemist. Het verloor thuis kansloos van FC Dender met 0-2. Nieuwe trainer Vanderbiest verliest zo dus zijn allereerste wedstrijd en heeft duidelijk nog heel wat werk voor de boeg om deze ploeg op de rails te krijgen.

Sinds de aanstelling van nieuwe trainer Vanderbiest bij RWDM deze donderdag leefde er een zekere nieuwsgierigheid in Molenbeek. De supporters waren opgetogen met de terugkomst van hun ketje in het oude nest. Wel had hij amper twee dagen de tijd om de wedstrijd tegen Dender voor te bereiden.

Onmondig RWDM

Wie toch op een goede wedstrijd van Molenbeek hoopte ondanks de wel zeer korte voorbereidingstijd voor de nieuwe trainer, werd in de eerste helft meteen met de neus op de feiten gedrukt. Dender nam die helemaal voor zijn rekening en hoefde niet eens spetterend te spelen om tot goede kansen te komen. Na 6 minuten al zoefde een vrije trap van Dender net over de lat van RWDM-doelman Sadin.

Nog geen 5 minuten later was het voor Dender wel raak. Na miscommunicatie in de Molenbeekse defensie, en een blunder van Sadin, kreeg Dender-spits Sam Valcke de bal en die tikte zorgeloos de 0-1 voor Dender binnen. Diezelfde Valcke kreeg enkele minuten later nog eens de bal in de voeten na opnieuw slechte communicatie achterin bij RWDM. Maar deze keer schoot hij net over.

Na amper 17 minuten werd het geloof in een overwinning bij Molenbeek de grond in geduwd. Op een corner kon Arénate helemaal alleen de 0-2 in doel leggen. Een onmondig RWDM leek helemaal uitgeteld en zelfs geen enkele kans bijeen voetballen. Dender liet nog twee kansen liggen om de match helemaal af te maken vóór de rust.

Maar één kans

RWDM-trainer Vanderbiest voerde bij de rust twee wissels door. Brouckaert en Massengo bleven binnen, Liard en Napoleone kregen hun kans. Maar ook hun komst kon RWDM niet aan het voetballen brengen. Dender ging de eerste 20 minuten gewoon door op zijn elan en Sadin moest een schot van Lennard Hens uit de winkelhaak halen.

Een kwartier vóór tijd kreeg RWDM dan toch een kans. Bova kon op de rechterflank doorstomen en zette de bal laag voor. Mbuba gleed aan de tweede paal door, maar kwam net te laat. De wedstrijd verwaterde en er waa nog maar weinig voetbal te zien. Niet veel later pakte Delacourt een tweede keer geel voor een reactie tegen een Dender-speler na een overtreding. Zelfs de meest ervaren speler op het veld bij Molenbeek verloor de pedalen. Het was tekenend.

Sam Valcke kreeg in de slotfase nog dé kans op 0-3 na één op één met Sadin, maar Sadin bracht redding. RWDM gaat dus de boot in bij zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Het zal volgende week in Lier stukken beter moeten als het zijn top-4 ambities wil legitimeren.