Zowel Racing als Léopold gingen onderuit in de shoot-outs, in de halve finale van play-offs. Beide Brusselse clubs spelen volgende week de kleine finale voor plaats drie. Dragons uit Brasschaat en de Waterloo Ducks spelen de finale om de landstitel.

Léo had de moeilijkste opdracht op het veld van kampioen van de reguliere competitie Watducks. Met een 3-3 uit de heenmatch op zak, moesten de Brusselaars winnen of minstens nog eens een 3-3 gelijkspel neerzetten. Dat laatste leek ook het minst eenvoudig, maar toch gebeurde het.

Vanasch ‘The Wall’

In een sterk vierde kwart kwam Léopold nog terug van een 2-3 achterstand, tot 3-3 dus. En eigenlijk verdiende het zelfs een overwinning. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en dan moesten shoot-outs maar beslissen over het finaleticket.

Doelman Vincent Vanasch van Waterloo alias ‘The Wall’ stopte drie keer een penalty. En dan was het aan John-John Dohmen om de Brusselaars volledig af te maken. Een pijnlijke uitschakeling voor een dapper Léopold (3-3, na shoot-outs: 6-4).

Racing ook genekt in shoot-outs

Racing, de Ukkelse buren van Léopold, had na een 2-1 overwinning in de heenwedstrijd tegen Dragons de beste kaarten om de finale te spelen. Maar ook daar draaide het op een sisser uit voor de Brusselaars, óók in de shoot-outs. Eindstand ook: 6-4. En zo blijft Dragons het zwarte beest van Racing.

Komende donderdag en zondag maken Racing en Léopold onderling uit welke Brusselse club nog een ticket voor het Europese clubtornooi in de wacht sleept.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Ukkel , Sport , hockey , Racing Hockey Club , Leopold Hockey Club , play-offs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni