RWDM peuzelt La Louvière op

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018

In zijn eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft RWDM brandhout gemaakt van La Louvière. Molenbeek won overtuigend met 0-5. Les Loups lijken door het verlies helemaal uit de titelrace geslagen.

Het eerste halfuur verliep nochtans moeizaam voor RWDM. La Louvière ging volop voor de zege om zijn kansen op titel vaag te houden. Het kreeg een goede mogelijkheid toen Haidara de bal al te makkelijk aan Sbaa cadeau deed. Maar de topschutter van La Louvière geraakte niet voorbij Sadin, die goed was uitgekomen. Het antwoord van de bezoekers kwam er snel. Mabika stuurde Bova de diepte in, het schot van de Fransman zoefde net voorlangs. Na enkele kleinere kansjes aan beide kanten viel de openingsgoal dan toch. Mbuba glipte door de buitensspelval en bediende Bova aan de eerste paal. De winger duwde makkelijk binnen, 0-1.

Drie goals in tien minuten tijd

De openingstreffer bevrijdde Molenbeek helemaal want twee minuten later had Bova zijn tweede al gemaakt. Doelman Tabeau, die de te laat uit vakantie teruggekeerde Cordier verving, haalde de doorgebroken Mbuba neer. Scheidsrechter Pirard floot voor een strafschop, die Bova vastberaden tegen de netten poeierde. RWDM kon zijn vreugde niet op wanneer voor rust ook nog de 0-3 viel. Het was Ngangue die mocht vieren. De middenvelder verving de gekwetste Liard en bedankte trainer Brnčić voor het vertrouwen met zijn eerste goal van het seizoen. “Ik wist dat als ik ging starten, ik zou scoren”, vertelde een zichtbaar fiere Ngangue achteraf. In nog geen tien minuten tijd had RWDM drie keer gescoord en was de wedstrijd na 45 minuten al zo goed als gespeeld.

Hattrick Bova

Na de koffie leek La Louvière even de remonte in te zetten. Het schot van kapitein Ulens, die zelf de aanval opgezet had, likte de bovenkant van de lat. Maar aan de andere kant was het niet veel later nog maar eens raak. Mbuba gaf niet op toen Damblon hem met het hoofd richting het doel van Toubeau wegstuurde. De spits zette zich op kracht door maar kwam dan pijnlijk in aanraking met de doelman van La Louvière. Terwijl Toubeau en Mbuba bekwamen van de stevige botsing, kon Bova makkelijk zijn hattrick scoren. 0-4, de RWDM-aanhang ging nog maar eens aan het feest.

5S6A5240.JPG
RWDM wint makkelijk van concurrent La Louvière.

0-5 via invaller Ba

De bezoekers wilden de kelk tot op de bodem ledigen en bleven gevaarlijk op de counter. Invaller Ba was blijkbaar frisser dan de thuisploeg vermoedde, toen hij met een verloren dieptepass alsnog raad wist. Toubeau vertikte het om doortastend uit te komen, waardoor Ba de bal simpel in het lege doel kon duwen, 0-5.

RWDM doet uitstekende zaak

RWDM spoelt de teleurstellende 0-5 uit de Zwanzederby gepast door met een sterke prestatie tegen één van zijn grootste concurrenten. La Louvière doet mathematisch nog mee voor de titel, maar focust zich nu op de eindronde. Eerste achtervolger FC Luik deed wat het moest doen. Het won met 0-4 op het veld van Meux en blijft acht punten minder tellen dan Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?