Raket van Napoleone is het Waterloo van Lierse

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 7 en zondag 8 september 2019
Updated: 08-09-2019 - 13:34

Kersvers RWDM-coach Frederik Vanderbiest heeft niet lang moeten wachten op zijn eerste zege. Op de tweede speeldag, uit bij Lierse, volstond een weergaloze trap van schaduwspits Luca Napoleone voor de drie punten: 0-1. Opsteker is ook dat de ploeg conditioneel 90 minuten lang stand hield.

De eerste helft tussen de Pallieters en RWDM was even slecht als de frieten die ze in Lier rondom het stadion verkopen: plat en zonder zout. Ja, we spreken uit ervaring. Enkel Mbuba verdiende na 45 minuten spelen een sterretje achter zijn naam. De rijzige spits stond er voorin alleen voor, maar werkte als een paard. Dat wekte de nodige ergernis op bij cultheld Frédéric Frans. Hij vierde na een aantal jaar afwezigheid zijn terugkeer op het Lisp, maar kon zich niet echt onderscheiden.

Grote kansen leverden de inspanningen van Mbuba wel niet op, laat staan doelpunten. Dan waren de acties van Dequevy, die als ex-Pallieter regelmatig op de korrel werd genomen door het thuispubliek, doelgerichter. Op slag van rust lanceerde hij met een knappe beweging Anthony Cabeke op de rechterflank. Die zette voor tot bij Vercauteren, maar het ontbrak de nieuwkomer aan efficiëntie in de afwerking.

Schreeuwende Vanderbiest

Na de pauze werd snel duidelijk dat de ploeg die als eerste scoorde zich naar alle waarschijnlijkheid ook de winnaar van de wedstrijd zou mogen noemen. En zo geschiedde. Op het uur bracht Napoleone zijn coach en de meegereisde supporters in een delirium met een droge knal vanop 30 meter. Liersedoelman Rausin ging niet vrijuit, maar dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de trap.

De laatste twintig minuten schreeuwde Vanderbiest zich langs de zijlijn de longen uit het lijf om zijn troepen bij de les te houden. En dat wierp zijn vruchten af. Lierse raakte ondanks verwoede pogingen niet echt meer in de buurt van de Molenbeekse goalie Sadin.

Zo wist RWDM zijn slechte competitiestart (0-2-verlies tegen Dender op de eerste speeldag, red.) uit en is de rood-zwart-witte trein misschien wel vertrokken. Of er sprake is van een Fred-effect, valt af te wachten. Alleszins boekt ‘de Kompany van Molenbeek’ sneller resultaat dan het origineel. En daar kunnen de RWDM-supporters zich vanaf vandaag om verkneukelen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?