Kevers en VW-busjes verzamelen in Jubelpark met Love Bugs Parade

© BRUZZ - Belga
10/02/2019

Verschillende tientallen Kevers en busjes van Volkswagen hebben zich zondag verzameld aan Autoworld in het Jubelpark, om deel te nemen aan de elfde editie van de Love Bug Parade. Die staat dit jaar in het teken van de 50ste verjaardag van het legendarische Woodstockfestival en de deelnemers worden dan ook met aangepaste muziek ontvangen. De vrolijke en kleurrijke parade brengt ook al drie jaar hulde aan de Flower Powerbeweging, die 50 jaar geleden in de VS ontstond.

De route brengt de Kevers via de koninklijke Tervurenlaan naar het nieuwe Africa Museum in Tervuren. Na enkele omzwervingen in het naburige bos komen de wagens tussen 15.30 en 16.00 uur terug naar Autoworld.

Parallel met dit jaarlijkse evenement brengt Autoworld hulde aan een andere mythische kleine wagen, waarvan de geschiedenis nauw is verwant met die van de VW Kever: de Buggy. Hoewel hij in 1964 werd geboren in Californië zou het concept van een kleine 'funauto', vaak zonder dak, al snel de Atlantische oceaan oversteken om ook hier furore te maken.

Tussen 1969 en 1976 waagden niet minder dan vijf Belgische tuners zich aan het avontuur. Bijzonder aan deze Buggy's is dat ze steeds over een koetswerk uit polyester beschikken, dat wordt gecommercialiseerd in de vorm van een kit die op het onderstel van betaalbare wagens kan worden gemonteerd.

In die tijd was dat vaak het chassis van de Kever. België bouwde zo'n 10.000 Buggy's, waarvan de meeste werden geëxporteerd. Vandaag zijn er nog zo'n 700 Buggy's in België. In februari stelt Autoworld een twaalftal van die Belgische Buggy's tentoon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Autoworld, Jubelpark , love bug parade

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie