RWDM heeft op het zompige veld van Knokke een belangrijke driepunter binnengehaald. De slechte weersomstandigheden zorgden ervoor dat het moeilijk voetballen was aan zee, maar één doelpunt voor de rust en één erna stelden de 0-2-zege voor RWDM veilig.

RWDM begon sterk aan de kust, maar liet het na enkele kansjes te verzilveren. Na tien minuten kropen er wat meer slordigheden in het spel van RWDM. Knokke kwam daardoor wat meer opzetten, maar een doelpunt bleef uit.

Fabre kopt raak

Na een dikke 20 minuten stond plots de 0-1 op het bord. Nieuwkomer Fabre, die ook vorige week al een dijk van een wedstrijd speelde, kopte een hoekschop enig mooi overhoeks in doel. De bezoekers waren opnieuw baas over de wedstrijd en Knokke spartelde op het drassige veld. Mbuba was nog de meeste bedrijvige RWDM-aanvaller, maar tot een doelpunt kwam hij niet.

De laatste 10 minuten van de eerste helft waren dan weer opnieuw voor Knokke en doelman Sadin moest zich nog reppen op een gevaarlijk schot. RWDM mocht uiteindelijk al bij al met een verdiende 0-1-voorsprong rusten.

Het weer als spelbreker

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Knokke had de felle kustwind in de rug en probeerde daar meteen van te profiteren. Het drong wel aan, maar kon Sadin nooit echt in verlegenheid brengen. RWDM kon geen voet meer aan de zanderige grond zetten en speelde zonder overtuiging.

De slechte weersomstandigheden speelden voor spelbreker en de partij veranderde langzaamaan in een veldslag. We kregen meer potige duels dan voetbal te zien en kansen waren schaars.

Geen van beide ploegen kon zich nog onderscheiden en zo bleef de 0-1 lange tijd staan tot de bezoekers in het slot nog een tweede keer raak schoten via Bova. RWDM kaapt de drie punten mee aan zee en springt opnieuw naar een gedeelde vijfde plaats in het klassement.