RWDM heeft zijn eerste nederlaag van 2019 opgelopen tegen Deinze. De tweede in de rangschikking had aan twee kansen in de tweede helft genoeg om twee keer doelman Sadin te verschalken. Lallemand en Tarfi legden het Machtensstadion het zwijgen op met elk een doelpunt. RWDM blijft vijfde en Lierse Kempenzonen, dat op de begeerde vierde plaats staat, kan de kloof met de Molenbekenaren zondag vergroten naar zeven punten.

De thuissupporters hadden goede hoop voor de topaffiche tegen Deinze in eigen huis, want het RWDM van 2019 is stug en moeilijk te ontwrichten. Bewijs daarvan: nog geen enkele nederlaag sinds de jaarwisseling en amper vier tegendoelpunten in zeven matchen.

Geen fantasie of vernuft

In de eerste helft tegen Deinze trok Molenbeek die lijn door, de defensie stond als een burcht en gaf niets weg. Maar aanvallend stelde de thuisploeg te weinig voor. De fans snakten naar wat fantasie en vernuft bij de Molenbeekse elf. De openingen van Kindermans tot bij Bova leverden te weinig op.

Met een schotje van Liard na een afvallende bal in de zestien moesten we het doen. De grote tifo net voor de aftrap om de broertjes Cabeke te eren (Anthony zat op de bank, Geoffrey was geblesseerd) was eigenlijk tot dan het echte hoogtepunt van de match.

tifo_cabeke_rwdm

| Clubspelers Anthony en Geoffrey Cabeke werden gehuldigd door de fans met een spandoek.

Zowaar een echte kans

Het kon alleen maar beter in de tweede helft. Bova deed alles perfect, maar een beenveeg van Vandenberghe hield de nul op het bord. Zowaar een echte kans.

De bezoekers achtten de tijd gekomen om dan ook iets terug te doen. Schils loodste Lallemand door de thuisdefensie, de spits liftte de bal perfect over Sadin voor de 0-1.

RWDM-trainer Brncic bracht Massanka nog in de ploeg om wat meer druk te leggen op de verdediging van Deinze. Bova kreeg daardoor meer vrijheid en profiteerde bijna, zijn schot strandde via de doelman op de paal.

Verschroeiende versnelling Tarfi

Maar plots was het code rood aan de overkant, want RWDM liet meer ruimte waar Deinze gretig gebruik van maakte. Tarfi schakelde naar een versnelling die weinig spelers in Eerste amateur kunnen bijbenen, hij liep Ruyssen voorbij, omspeelde Fabre en deponeerde de bal in de verste hoek.

De 0-2 was illustratief voor het verschil in individuele klasse tussen beide teams. De thuisploeg deed nog zijn stinkende best, maar Deinze kwam niet meer in de problemen en kan zich verder voorbereiden op de eindronde voor promotie naar 1B.

En RWDM dat moet alle zeilen bijzetten om aan diezelfde einderonde deel te nemen. Maar mathematisch is het uiteraard nog mogelijk.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , RWDM , KMSK Deinze , eerste amateurklasse

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni