Voor kinderen: Eva, dochter van een politicus

De verkiezingen staan voor de deur, je hebt het misschien al gemerkt. De stad hangt weer vol affiches van hoofden van dames en heren politici die zoveel mogelijk stemmen willen halen. Een van die Brusselse 'hoofden' is dat van Sven Gatz (van Open VLD). Hij zit in het Vlaams parlement en in de gemeenteraad van Jette, en wil natuurlijk graag herverkozen worden. Maar wat vindt zijn twaalfjarige dochter Eva daarvan?

Hoe voelt het om de dochter te zijn van zo'n drukbezet man?
Eva (E):
Valt wel mee. Ik zie hem ongeveer één keer per week 's avonds, en ook elke ochtend, want dan brengt hij mij naar school. Af en toe heeft hij het heel druk in de weekends.

Wat doet hij dan zoal?
E:
Ik weet het niet zo goed, eerlijk gezegd. Hij gaat nu mee de affiches plakken, of hij moet naar een eetfeest van een vereniging. Ik ga soms ook mee naar zo'n feest, dat is wel tof.

Merk je vaak aan de reacties dat je dochter van een Nogal Bekende Brusselaar bent?
E:
Ja, nu zeker. Dan zeggen ze: "Ik heb je papa op de affiche of op tv gezien!" Ik antwoord dan: "Ah ja, ik ook."

Praten jullie soms over politiek?
E:
Soms, als ik iets wil weten. Onlangs begreep ik niet wat een kartel is en dat heeft hij dan uitgelegd. Dat is wanneer twee partijen gaan samenwerken. Zo leer ik nog iets bij, want het is nogal ingewikkeld allemaal.

Wil je later zelf in de politiek?
E:
Misschien, ik sluit het niet uit. Er is zoveel wat ik wil worden. Actrice, misschien.

Stel, jij zit in de gemeenteraad van Jette. Wat zou je willen zien gebeuren of veranderen?
E:
Oei, moeilijke vraag! Een tennistoernooi misschien, want ik tennis heel graag. En elke zondag mag het voor mij gerust autoloze zondag zijn!

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook