Warm Water draait de kraan dicht

Het eetcafé Het Warm Water/'t Werm Woeter , een van de heilige huisjes van de Brusselse horeca en de kindergastronomie (met Eetiket-label), sluit in juni 2011 de deuren. Eigenares van het eerste uur, Lieve Polet uit Schaarbeek, verkoopt de zaak in de Vossenstraat 25.

"'t Is welletjes geweest. In 2011 word ik 65 en ik wil gaan genieten," stelt de waardin. Toen Polet in december 1993 met Het Warm Water begon, had ze meteen alle dialectsympathisanten, lambiek- en faroliefhebbers op haar hand. Het huiscabaretgezelschap 't Crejateef Complot zorgde jaren voor hilarische ontspanning met poëzie en chansons in het Brussels (en komt met nieuw repertoire in oktober). Ook intimistische concerten hebben er altijd een plaats gehad; op 4 oktober geeft Bram Vanparys, alias The Bony King of Nowhere, er nog het beste van zichzelf in een Stoemp!-concert .

"Ik kijk rustig uit naar een koper voor het pand. Of die Het Warm Water verderzet, er een ander restaurant begint of het huis een andere bestemming geeft, zien we wel," zegt Polet. Met de sluiting van Het Warm Water verdwijnt andermaal een stuk Marollen-nostalgie. Inmiddels blijft de fanpagina van Face­book niets dan lof uiten over de hartelijke sfeer in de zaak.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook