Eerste 'Science for Health' in Brussel met focus op celtherapie

© Flanders.bio

Zowat 300 onderzoekers en clinici uit de onderzoeks- en bedrijfswereld wonen woensdag in Square Brussels 'Science for Health' bij. De eerste editie van dit jaarlijks congres focust op celtherapie. De wereldtop in celtherapie uit binnen- en buitenland wil de handen in elkaar slaan om deze veelbelovende therapieën sneller bij patiënten te krijgen.

België kent een sterke celtherapie-cluster met wereldvermaarde universiteiten en onderzoeksinstellingen, klinisch onderzoek van het hoogste niveau, toonaangevende R&D-bedrijven en een uitgebreid arsenaal aan ondersteunende bedrijven die onderzoek en productie faciliteren. Vandaag worden ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen zoals de complexiteit van de behandelingen, en hoe deze efficiënt en snel bij de patiënt te krijgen.

"Nog meer en beter samenwerken is het antwoord", zegt Pascale Engelen, codirecteur van flanders.bio. "Daarom hebben we samen met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), imec, KU Leuven, UGent en Janssen Pharmaceutica 'Science for Health' opgestart. Een jaarlijks congres dat de juiste spelers samenbrengt en het ecosysteem verder uitbouwt, toegespitst op belangrijke therapeutische domeinen. De eerste editie focust op celtherapie."

Keynote spreker is de Amerikaanse topwetenschapper Carl June (University of Pennsylvania), een pionier van de immunotherapie met geherprogrammeerde CAR T-cellen. Zijn onderzoek werd vertaald in een levensreddend geneesmiddel dat onlangs in België werd goedgekeurd voor terugbetaling. June koos onder andere voor Vlaanderen om zijn therapie in de kliniek uit te testen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?