Erasmusziekenhuis eerste officiële 'Stroke Center' in België voor behandeling beroerte

De afdeling vasculaire neurologie van het Erasmusziekenhuis in Brussel heeft dinsdag het Europees certificaat van "Stroke Center" in ontvangst genomen, en wordt daarmee de eerste instelling in België met die titel. Het certificaat onderscheidt de zorginstellingen die de patiënt "snel en in de beste omstandigheden" behandelen.

Een CVA wordt veroorzaakt door een breuk of occlusie van een slagader in de hersenen. Het bloed kan niet meer normaal circuleren, waardoor hersencellen afsterven.

"Een beroerte moet zo snel mogelijk behandeld worden om de gevolgen te beperken", zegt Noémie Ligot, directeur van de kliniek vasculaire neurologie. "Bij de behandeling van een CVA telt elke minuut mee."

De instellingen die het "Stroke Center"-certificaat dragen, bieden alle mogelijke behandelingen van een beroerte, van het oplossen van een bloedstolling of trombolyse tot de extractie ervan via een katheter of trombectomie.

Daarnaast zijn ook andere dringende neurochirurgische procedures mogelijk, evenals de multidisciplinaire zorg voor de patiënt, van de opname in het ziekenhuis tot de opvolging na de behandeling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?