Ukkel claimt hoogste punt van Brussel

Wie dacht dat Hoogte Honderd in Vorst het dak van Brussel was, dacht verkeerd. Een stukje Zoniënwoud in Ukkel ligt maar liefst 48 meter hoger. En daar wil gemeenteraadslid Emmanuel De Bock (Défi) toeristisch mee uitpakken.

Specifiek gaat het over het stuk Zoniënwoud aan de Lorrainedreef, evenwijdig met de Waterloosesteenweg. Wie daar de Tweebergendreef inslaat, staat even later een slordige 148 meter boven de zeespiegel.

"Men denkt dat Hoogte Honderd het hoogste punt van Brussel is maar niks is minder waar", zegt De Bock aan La Dernière Heure. In werkelijkheid ligt dat hier, in Ukkel. Topografen moeten nog de exacte locatie bepalen, maar eenmaal dat gebeurd is, kunnen we beginnen."

De Bock denkt aan fiets- en wandelpaden. "En niet van die simpele ruiterpaden, maar echte beveiligde wandelroutes, met tochten van 5, 10, 15 en 20 kilometer. En met een systeem van stempelkaarten, zodat je ook bronzen, zilveren en gouden medailles kunt uitdelen aan de wandelaars." De Bock stelt ook de bouw van een paviljoen voor op het uitzichtpunt, natuurlijk zonder al te veel aan de groene long te raken.

Dat zou Ukkel op de kaart zetten, en bij uitbreiding heel het Brussels Gewest, vindt De Bock, die ook parlementslid is. "Vandaag schatten we ons patrimonium niet naar waarde in", klinkt het. "Ukkel bijvoorbeeld, wordt zo niet alleen de groenste maar ook de hoogste gemeente, la commune de balades."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?